Medzinárodne oceňovaný zlatými medailami má El Dorado 12 ročný rum rovnako zlatý charakter. Zosobňuje jemnú hladkú sladkosť rumov Demerera. Zmes špeciálne vybraných rumov, z ktorých najmladší má 12 rokov, je kombináciou páleníc Enmore and Diamond Coffey stills a Port Mourant dvojitých drevených pot stills privedený k dokonalosti. Dozrieva v starých dubových sudoch po bourbone. Šťavnatosť tropického ovocia a korenistá aróma s náznakmi medu a hnedého cukru sa mieša so zamatovou, plnou paletou bohatých chutí ovocia a korenia. Záver je potešujúci, elegantný a suchý. Hedonistický a vyvážený. Tento príbeh rumu v Guyane sa začal písať uvedením cukrovej trstiny do povedomia prvých európskych osadníkov. Ale až keď bola v nasledujúcich desaťročiach v nových kolóniách Britmi predstavená destilácia, boli ustanovené základy pre výrobu rumu v oblasti Demerera. Kraj Demerera vstúpil do histórie produkciou cukrovej trstiny a rumu už v 17. storočí. O sto rokov neskôr bolo už založených viac ako 300 plantáží s destilériami, ktoré vyrábali svoj vlastný rum. Časom sa tieto panstvá spojili, ale dôležité značky a originálne pálenice sa zachovali. Dnes Destiléria Demerera prevádzkuje poslednú v Guyane na Diamantovej plantáži na východnom brehu rieky Demerera. Tu sú uchované všetky originálne pálenice, značky a tradičné zručnosti, ktoré robia Demerera Rum tak osobitý. S deviatimi odlišnými pálenicami Demerera ako jediná destiléria na svete ponúka takú škálu a výber z viac než dvadsiatich rozličných typov rumov. Dnes môžete objaviť pravé zlato Guyany, rum El Dorado – rozsah skvelých Demerera rumov neprekonanej kvality a rozmanitosti, ktoré konštantne získavajú najvyššie medzinárodné ocenenia. Ich unikátna chuť a vôňa je neopakovateľná práve vďaka tropickej klíme krajiny Guyana – ktorej meno americkí indiáni prekladajú ako „Krajina mnohých vôd“ – a trom storočiam produkcie rumu pozdĺž rieky Demerera.
El Dorado 12 YO 40% 0,7l
Medzinárodne oceňovaný zlatými medailami má El Dorado 12 ročný rum rovnako zlatý charakter. Zosobňuje jemnú hladkú sladkosť rumov Demerera. Zmes špeciálne vybraných rumov, z ktorých najmladší má 12 rokov, je kombináciou páleníc Enmore and Diamond Coffey stills a Port Mourant dvojitých drevených pot stills privedený k dokonalosti. Dozrieva v starých dubových sudoch po bourbone. Šťavnatosť tropického ovocia a korenistá aróma s náznakmi medu a hnedého cukru sa mieša so zamatovou, plnou paletou bohatých chutí ovocia a korenia. Záver je potešujúci, elegantný a suchý. Hedonistický a vyvážený. Tento príbeh rumu v Guyane sa začal písať uvedením cukrovej trstiny do povedomia prvých európskych osadníkov. Ale až keď bola v nasledujúcich desaťročiach v nových kolóniách Britmi predstavená destilácia, boli ustanovené základy pre výrobu rumu v oblasti Demerera. Kraj Demerera vstúpil do histórie produkciou cukrovej trstiny a rumu už v 17. storočí. O sto rokov neskôr bolo už založených viac ako 300 plantáží s destilériami, ktoré vyrábali svoj vlastný rum. Časom sa tieto panstvá spojili, ale dôležité značky a originálne pálenice sa zachovali. Dnes Destiléria Demerera prevádzkuje poslednú v Guyane na Diamantovej plantáži na východnom brehu rieky Demerera. Tu sú uchované všetky originálne pálenice, značky a tradičné zručnosti, ktoré robia Demerera Rum tak osobitý. S deviatimi odlišnými pálenicami Demerera ako jediná destiléria na svete ponúka takú škálu a výber z viac než dvadsiatich rozličných typov rumov. Dnes môžete objaviť pravé zlato Guyany, rum El Dorado – rozsah skvelých Demerera rumov neprekonanej kvality a rozmanitosti, ktoré konštantne získavajú najvyššie medzinárodné ocenenia. Ich unikátna chuť a vôňa je neopakovateľná práve vďaka tropickej klíme krajiny Guyana – ktorej meno americkí indiáni prekladajú ako „Krajina mnohých vôd“ – a trom storočiam produkcie rumu pozdĺž rieky Demerera.
Hodnotenia
Ešte žiadne hodnotenia.