Juhoafrická značka Mhoba Rum sa vďaka poctivému procesu výroby môže pýšiť označením Pure Single Rum. K výrobe rumu používa miestnu juhoafrickú cukrovú trstinu Nkomazi, ktorá je pestovaná na vlastných plantážach Mhoba Sugar Estate na okraji mestečka Malelane.
K výrobe rumu sa používa čistá šťava z cukrovej trstiny a jej spracovanie prebieha od začiatku až do konca výhradne ručne, výnimkou nie je ani ručne ovládaný lis. To umožňuje denne vyrobiť maximálne 4000 litrov šťavy. Ta je následne premiestnená do fermentačnej nádrže, kde za použitia miestnych kvasiniek fermentuje pod otvoreným nebom až 3 týždne. Každý rum je vyrobený 100 % kotlíkovou destiláciou v malých várkach. Rumy Mhoba neobsahujú žiadne pridané aditíva, farbivá či dochucovadlá a ručne sa plnia do fliaš s etiketami, ktoré navrhol sám zakladateľ značky. Rum sa tu vyrába s mimoriadnou poctivosťou a láskou a na výsledok sú jeho tvorcovia právom hrdí.
Tento rum je vyrobený špeciálnou metódou, kedy rum nezreje v sude, ale so sudom. Lokálne pestovaná cukrová trstina sa vylisuje, nechá sa prekvasiť a vydestiluje sa na pot stille. Biely rum je následne uložený do veľkých sklenených demižónov s “chipsami” z amerického bieleho dubu, ktoré si značka Mhoba sama narezala a vypálila. Po maximálnom využití tohto „glass cask” alebo „skleneného sudu“ je rum ešte premiestnený k druhému zreniu do sudov, ktoré predtým obsahovali juhoafrickú whisky. To všetko dodáva rumu nádhernú sladkú arómu so stopou dymu, karamelu, dreva a vanilky. Chuť je krásne maslová, dlhotrvajúca a vystupujú v nej tóny dreva, čokolády, vanilky a kávy.
Aróma: Drevitá, cítiť karamel, banány, vanilku.
Chuť: Maslová, výrazný je dub, tmavá čokoláda, jemne cítiť aj vanilku a kávu.
Hodnotenia
Ešte žiadne hodnotenia.